De geschiedenis van BC Terneuzen

Jan Willem de Visser, trainer bij de Terneuzense tennisvereniging Animo richt op 20 januari 1970 BC Terneuzen op. De eerste shuttles worden geslagen in het gymnastieklokaal aan de Bellamystraat, maar door een explosieve groei van het ledenaantal wordt al snel uitgeweken naar sporthal ’t Zwaantje in Terneuzen.

In de beginjaren gaat de aandacht vooral uit naar competitiedeelname, jaren met 14 competitieteams bij de senioren en 11 teams bij de junioren zijn geen uitzondering. Er wordt deelgenomen aan diverse toernooien, maar ook nationale en internationale toernooien worden in Terneuzen georganiseerd.

In de jaren ’80 komt er langzamerhand meer ruimte voor de recreatieve spelers, hiervoor worden binnen de vereniging diverse toernooien georganiseerd, die vanaf 1985 worden verenigd onder de naam PEP(Plezier en Prestatie) toernooi. Midden jaren ’90 treden dan ook nog een aantal 55 plussers toe tot de club en vanaf die tijd heeft ook deze groep een vaste plaats binnen de vereniging.

Voor informatievoorziening kunnen de leden vanaf de jaren ’70 terecht in het clubblad genaamd “het Slagblad”. Dit wordt nu nog steeds verspreid onder de leden met informatie en verslagen over toernooien, spelers en artikelen betreffende de badmintonsport.

In 2011, een jaar na het 40-jarig bestaan, bestaat de badmintonclub nog steeds voor een groot deel uit recreanten uit alle leeftijdsgroepen, jeugd, senioren en 55+, maar ook competitiespelers bij de senioren en jeugd maken nog steeds deel uit van de club.

 

Teamfoto seizoen 1996/1997Teamfoto 1e en 2e team
uit het seizoen 1996/1997

Badmintonclub Terneuzen is lid van de Nederlandse Badmintonbond.